Hulpverleningszone Rivierenland zoekt naar gemotiveerde collega's voor de brandweerposten in Rumst, Berlaar, Heist-op-den-Berg, Willebroek, Mechelen, Duffel, Hemiksem, Lier, Niel, Nijlen, Putte, Sint-Amands en Boom.

Brandweerpost Mechelen gaat toekomstgericht versterkt worden met brandweervrijwilligers. Hiervoor wordt een wervingsreserve aangelegd.

Om deze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers te stimuleren lanceert Hulpverleningszone Rivierenland een heuse aanwervingscampagne met de steun van de betrokken gemeenten.

Zo organiseert de zone op zaterdag 10 maart vanaf 14u een kennismakingsdag waarop geïnteresseerde kandidaat-vrijwilligers niet alleen kunnen proeven van het brandweerman-zijn, maar in de eerste plaats ook informatie krijgen over het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) en de bijhorende testen.

Aanwezigen kunnen er kennis maken met de verschillende praktische onderdelen van deze proeven, zodat ze beter voorbereid zijn. Om te kunnen solliciteren om vrijwillig brandweerpersoneel te worden, moeten geïnteresseerde kandidaten immers eerst hun FGA (federaal geschikheidsattest) behalen.

Familiegebeuren

De familie van de geïnteresseerde kandidaten is op 10 maart ook van harte welkom. Zo kunnen de allerkleinsten zich uitleven in een echt brandweerwagenspringkasteel en kunnen ze hun blustechnieken naar hartenlust oefenen. Vrijwilliger zijn is immers niet gewoon een job, maar een roeping waarbij vaak heel de familie nauw betrokken wordt.

Voor meer informatie kan je terecht op:
www.brandweerzonerivierenland.be